Tag Archives: owa

SBS 2011 OWA Page Not Responding

When trying to access outlook web access on SBS 2011 by going to https://yourserver/owa.  You see the login prompt but after entering your credentials, you are faced with a blank page with https://yourserver/owa/auth.owa in the address bar.

Microsoft-Small-Business-Server-Logo-L

This is normally due to the Forms based authentication service not running. Sometimes it fails to start when a PC restarts.

To resolve the issue:

  1. Open Services
  2. Start the Microsoft Exchange Forms-Based Authentication Service

Job Done!

Exchange Activesync not working on WM6

I just had a problem where one of our user’s HTC tytn ii phones was refusing to sync with exchange over the mobile network. I conducted the usual action of veryfying the password but could not find the problem. So I googled for the error code 85010014 which came up with loads of articles about resetting outlook – but I wasn’t using outlook, I was using activesync.
Back on the device I checked to see if I could navigate to OWA in Internet explorer which pulled up an error 500 code. This made me think that it could be the Internet connection but everyone else was connecting fine.
The next step was to doable the hspda connection and connect the device to the internal wireless – still not syncing!
Could it be the user account? I removed the exchange account from the device and set up mine in it’s place to test my theory. Mine synced fine and I could even connect to OWA as well.
I set the users account back up and got the user to enter their password and straight away the device started syncing!

The moral of the story is – if exchange activesync is playing up, it only takes a few mins to delete the account and start again as opposed to troubleshooting less likely suspects. The error code produced is a ‘general error’ so use a ‘general’ fix to rectify it.